Home Over ons Historie
 

Historie

Historie Noordegraaf & Auto Fischer

Noordegraaf werd in 1936 opgericht door Willem Noordegraaf. Het bedrijf was destijds nog gevestigd aan de Oldenzaalsestraat in Hengelo. Inmiddels is Noordegraaf al sinds 1986 gevestigd aan de Wegtersweg in Hengelo.  
Jan Noordegraaf nam het bedrijf over in 1976, maar vanaf 1990 kwam het bedrijf in handen van Ben Pongers. Sinds eind jaren negentig tot en met juni 2020 was het bedrijf in handen van Hens en Ard Pongers.  

 
In 1946 werd Auto Fischer opgericht door de familie Fischer. Auto Fischer is al meer dan 70 jaar erkend Ford Dealer in de regio Twente. Eind jaren negentig werd Auto Fischer overgenomen door Noordegraaf.  
 
Tijdlijn 
●  1936 Oprichting Noordegraaf Hengelo  
 
●  1961 Opening vestiging Goor 
 
●  1998 Overname Auto Fischer Enschede 
 
●  1999 Overname Masseling Oldenzaal 
 
●  2005 Opening showroom Auto Fischer Haaksbergerstraat 
 
●  2014 Noordegraaf trekt in bij Baan in Rijssen 
 
●  2017 Baan Twente neemt Auto Fischer en Noordegraaf over 
 
●  2017 Verbouwing showroom Hengelo  
 
●  2017 Vestiging Goor gesloten  

●  2019 Vestiging Hengelo is een FordStore

Goede kwaliteit, transparantie en een vlotte manier van werk staan hoog in het vaandel bij Noordegraaf & Auto Fischer. Mede hierdoor is Noordegraaf al ruim 80 jaar en Auto Fischer ruim 70 jaar erkend Ford Dealer in de regio Twente.  

Nadat eind jaren negentig Auto Fischer en Masseling waren overgenomen werd in 2005 de nieuwe showroom van Auto Fischer aan de Haaksbergerstraat in Enschede geopend. In 2014 trok Noordegraaf in bij de Mercedes-dealervestiging van Baan in Rijssen, dit i.v.m. uitbreiding van het rayon na het faillissement van Koops Furness.   
Met de verschillende vestigingen opereren Noordegraaf en Auto Fischer vanuit 4 vestigingen met meer dan 70 werknemers.  
 
In de zomer van 2017 heeft Baan Twente de activiteiten van Noordegraaf in Hengelo, Oldenzaal en Rijssen en van Auto Fischer in Enschede overgenomen. 
Baan Twente verwacht met de merken Mercedes-Benz en Ford synergie te behalen door krachtenbundeling en verbreding van bedrijfsactiviteiten. In dezelfde periode is in Hengelo gestart met de verbouwing van de showroom om als uiteindelijke doel een FordStore te worden, dit werd dan ook in 2018 gerealiseerd.  
  

 

 
3
 
sluiten