Home Service Vervanging & Reparaties Ford Distributieriem
 

Ford Distributieriem

Ford Distributieriem vervangen

Ford distributieriem vervangen

De distributieriem is een centraal onderdeel in de motor van uw Ford. De distributieriem zit in het hart van de motor en zorgt voor de aandrijving. De distributieriem is een getande riem die zorgt dat de ‘krukas’ de ‘nokkenas’ aandrijft. De riem is continu in beweging en onderhevig aan slijtage. Voorkom hoge kosten en laat de distributieriem tijdig vervangen.

Wanneer moet de distributieriem van uw auto vervangen worden?
De distributieriem slijt en gaat na een vastgesteld aantal kilometers/draaiuren snel in kwaliteit achteruit en kan dan ongemerkt breken of scheuren. Per model en type auto verschilt het vervangmoment en de te verwachten kosten.

Wat moet er vervangen worden?
Meestal wordt de distributieriem per set vervangen omdat dit kostenefficiënter is. Vaak wordt tegelijkertijd ook de koelvloeistofpomp (waterpomp) en de koelvloeistof vervangen om dubbele reparatiekosten te voorkomen.

Wat kost het om een distributieriem te vervangen?
Heeft u een Ford en wilt u weten wat een het kost om een distributieriem te vervangen? Bereken online wat de verwachte kosten zijn voor het vervangen van de distributieriem van uw Ford.

Wilt u een distributieriem laten vervangen of heeft u vragen? Neem contact op met een van de service-adviseurs van uw Ford vestiging: HengeloOldenzaalRijssen.

Distributieriem vervangen?

 
3
 
sluiten