Ford Accu

Ford accu vervangen

Ford accu vervangen

Weten of de accu van uw Ford vervangen moet worden? Wanneer de motor van uw auto moeizaam op gang komt heeft dit waarschijnlijk te maken met de accu. 

Wanneer moet een accu vervangen worden? 

De gemiddelde levensduur van een normale accu is ongeveer 6 jaar. Wanneer u veel korte ritten maakt, is dit vaak aanzienlijk minder.

Tip: U kunt de accu van uw auto zelf testen. Laat in het donker de koplampen aan terwijl u de motor uit zet: wanneer de koplampen veel zwakker gaan branden, is de accu aan vervanging toe. Heeft u liever dat wij het voor u controleren? Maak dan een afspraak voor een accucheck.

Wat kost het om een accu te vervangen? 

De kosten voor het vervangen van een accu variëren en zijn afhankelijk van uw auto en het soort accu wat hiervoor nodig is. Heeft u een Ford en wilt u weten wat het kost om de accu te vervangen?  Neem contact op met een van de service-adviseurs van uw Ford dealer: Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Rijssen.

Waarom uw accu vervangen bij Baan Twente?

Baan Twente zorgt dat u veilig de weg op kunt. Onze accu’s hebben een lange levensduur en onderscheiden zich door probleemloos gebruik. Bij elke Ford onderhoudsbeurt wordt de accu van uw auto gecontroleerd. 

De accu van uw Ford

De accu werkt als een soort batterij die wordt opgeladen tijdens het rijden. De accu levert stroom voor onder andere de verlichting, ruitenwissers, de radio, maar ook voor de startmotor. Een defecte accu behoort tot de meest voorkomende gevallen bij pech onderweg volgens de ANWB. Zorg er daarom voor dat je accu tijdig wordt vervangen.

Uitleg Accu

 
3
 
sluiten