Ford Hybrid

Hybrid Ford
 

De hybride en volledig elektrische modellen van Ford


WELKE ELEKTRISCHE AUTO PAST BIJ JOU?

Mocht je overwegen over te schakelen op een elektrisch aangedreven Ford, dan is het goed om te weten welke systemen er zijn: plug-in hybrides, volledige hybrides en 100% elektrische auto’s.

ALL-ELECTRIC HYBRID PLUG-IN HYBRID MILD HYBRID


WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN DE VERSCHILLENDE AANDRIJVINGEN?
Bekijk de video waarin wordt uitgelegd wat de verschillen zijn tussen de verschillende aandrijvingen:


HOE LAAD JE DE VERSCHILLENDE MODELLEN OP?

THUIS OPLADEN

 

OPLADEN OP OPENBARE PLEKKEN EN BESTEMMINGEN

Met een Ford Wallbox kun je het voertuig 's nachts op het elektriciteitsnet aansluiten zodat hij, net als je telefoon, 's morgens volledig opgeladen is.

  Er zijn nu 120.000 FordPass laadpunten in 21 landen door heel Europa. Je vindt ze bij parkeergarages, warenhuizen, tankstations en nog veel meer locaties.

De electrische wagens en hybrids van Ford

Ford heeft op dit moment de volgende hybride en electrische wagens in de line-up:


PERSONENAUTO'S:


BEDRIJFSWAGENS:


All-Electric

Het enige Ford All-Electric (BEV) model is op dit moment de Ford Mustang Mach-E.


DE KRACHT VAN EMISSIEVRIJ RIJDEN

Elektrische voertuigen werken volledig op accustroom. Er komt geen brandstof aan te pas. Geen emissies op de weg.
Ze zijn dus beter voor het milieu en dankzij de stimuleringsmaatregelen van de overheid, lagere wegenbelasting en het feit dat je geen boetes krijgt in bepaalde lage-emissiezones ook nog eens goed voor je portemonnee.


INNOVATIE ZIT IN ONS BLOED

Het plan van Ford voor elektrificatie is eenvoudig. We gebruiken onze sterke punten: het vermogen, de prestaties en de technologie waar onze klanten zo dol op zijn, en passen deze toe op de unieke kwaliteiten van elektrische voertuigen. Onze nieuwe Mustang Mach-E is nog maar het begin.
Hybrid

Het enige Ford Hybrid (HEV) model is momenteel de nieuwe Ford Mondeo.

HET VERTROUWDE ELEKTRISCHE GEZICHT

Tegenwoordig zijn hybride voertuigen (HEV) steeds vaker te zien op de weg. Dit geldt met name in steden en stedelijke gebieden, waar hun lagere uitstoot en een verbeterd brandstofverbruik bij typische stadssnelheden een groot voordeel zijn.

Hybride voertuigen hebben ze een verbrandingsmotor, maar ze hebben ook een grotere accu en een krachtigere motor. Dit biedt meer ondersteuning aan de motor en stelt het voertuig in staat om delen van korte ritten op lage snelheden te rijden met gebruikmaking van alleen de elektromotor. En dankzij de benzinemotor is de actieradius geen probleem. Het voertuig is immers in staat is om zowel de accu als de verbrandingsmotor te gebruiken.


EVEN OVER DE KOSTEN

Het opladen van een elektrische auto om 100 kilometer te kunnen rijden kost minder dan de brandstof voor een benzine- of dieselauto*. Daar staat tegenover dat een hybride auto in aanschaf prijziger is. Dit wordt meestal weer goedgemaakt door fiscale voordelen, omdat je het milieu spaart.
Plug-In Hybrid

De Ford Plug-In Hybrid (PHEV) modellen zijn: nieuwe Kuga Plug-In Hybrid en de nieuwe Ford Explorer.


MINDER UITSTOOT, HOGE ACTIERADIUS

De derde mogelijkheid om milieuvriendelijker te rijden is met een plug-in hybride (PHEV), waarbij je de extra accu van de elektromotor zelf kunt opladen. In dit type hybride auto zijn de elektromotor en extra accu krachtig genoeg om flinke afstanden (tot ca. 50 km) elektrisch te rijden. Je kunt er dus voor kiezen om lange afstanden af te leggen op benzine of diesel, en kortere ritten of stadsverkeer op schone elektriciteit.


DE BATTERIJ OPLADEN

Je kunt je elektrische auto op verschillende manieren opladen, van het aansluiten op het lichtnet met een stekker tot geavanceerde zelf opladende technologie.
Mild Hybrid

De Ford Mild Hybrid (MHEV) modellen zijn: de nieuwe Puma, nieuwe Ford Tourneo Custom Plug-In Hybrid en de nieuwe Ford Transit Custom Plug-In Hybrid.


VERBETERDE BRANDSTOFEFFICIËNTIE EN MINDER KOSTEN

Mild hybride auto’s zorgen ervoor dat er zowel zuiniger en stiller als milieuvriendelijker gereden wordt, met name in stadsverkeer, stedelijke gebieden en bij veel korte ritten. Ford biedt de Mild hybride aan op zowel benzine- als op dieselmodellen. EcoBoost Mild Hybrid komt beschikbaar op de Fiesta, Focus en de volledig nieuwe Kuga in combinatie met de 1.0 liter EcoBoost benzinemotor. De EcoBlue Mild Hybrid komt beschikbaar op de volledig nieuwe Kuga, Transit Custom en Transit en maakt gebruik van de laatste Euro 6 diesel technologie.


AUTOMATISCH ZUINIGER

Bij mild hybrides (MHEV) wordt de brandstofmotor waar mogelijk geholpen door een extra krachtbron op elektriciteit. Bij lage snelheden of als de auto stationair draait kan de brandstofmotor zichzelf uitschakelen: zijn werk wordt dan, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen, overgenomen door de elektromotor. Op die momenten komt de stroom uit een extra 48V-accu en rij je dus stil en schoon. Als er vervolgens weer meer vermogen nodig is gaat de brandstofmotor weer aan de slag. De 48V-accu wordt onderweg telkens automatisch opgeladen. Je hoeft de auto dus niet zelf op te laden en bespaart tóch brandstof.

Voorraad modellen
Klik hier voor onze actuele voorraad.
 
3
 
sluiten